Ankara Elektrikçi

Bizden Fiyat alamadan asla elektrik tamirat tadilat işlerinizi yaptımayın 0 542 488 2013

Yeni Nesil Piller

Yeni Nesil Piller

Teknoloji bu hızla nereye gidiyor kestirmek oldukça güçleşti. Bir milimetreden daha ince, 1 gramdan daha hafif, üstelik 1,5 V gerilim verebilen bir pil. Science Daily’nin haberine göre bu pil Chemnitz Fraunhofer Elektronik Nano Sistemler (ENAS) Araştırma Ensütüsünden Prof. Dr. Reinhard Baumann yönetimindeki araştırma grubu ve Alman TU Chemnitz ve Menippos LTD şirketinden mesteklaşları tarafından geliştirildi. ENAS grup yöneticisi Dr. Andreas Willert “Amacımız bu pilleri çok ucuza malerek seri üretimine geçmesini sağlamaktır” diye belirtiyor.

Pilin karakteristikleri geleneksel pillerden önemli derecede farketmektedir. Mesela basılabilir versiyonunun ağırlığı bir gramdan ağır, kalınlığı bir milimetre bile değil ve bu nedenle de banka kartlarının içine bile yerleştirilebilir. Cıva içermez ve bundan dolayı da çevre dostudur. Gerilimi normal değerlerde 1,5V’tur. Pillerin seri bağlanması durumunda 3V, 4,5V ve 6V’a ulaşılabilir. Çinko Anot ve Mangan Katotlu bu pil farklı katmanlardan oluşmuştur. Çinko ve mangan birbirleriyle reaksiyona girer ve elektrik üretilir. Fakat anot ve katot katmanları kimyasal tepkime sırasında azar azar dağılırlar. Bu nedenle bu piller mesaj kartları gibi sınırlı ömrü olan uygulamalar veya sınırlı güç ihtiyacı olan uygulamalar için uygundur. Bu da bu pilin bir dezavantajıdır.

Piller tişört ve imzalar için kullanılan yönteme benzer bir yöntem olan silkscreen yöntemi kullanılarak basılır. Bir tür plastik ağız malzeme yüzeyine bir ekrandan baskı boyasını sıkıştırır. Baskı yapılmayacak alanlar bir kalıp yardımıyla korunur. Bu işlem vasıtasıyla yüksek miktar baskı boyası uygulanabilir ve her bir kat bir saç telinden çok az kalındır. Araştırmacılar pilleri laboratuvar ölçülerinde ürettiler. Bu yılın sonunda ilk üretimlerin bitmesi bekleniyor.

ankaraelektrikci